Hond verdrinkt in Stroombroek bij Braamt

BRAAMT - De brandweer moest er zondagmiddag aan te pas komen om een hond uit het water van recreatieplas Stroombroek in Braamt te halen.

Het mocht niet baten. Het was niet de eerste keer dat een hond door het ijs van Stroombroek is gezakt. ‘s Ochtends nog wist een hond zichzelf weer op de kant te trekken. Stroombroek is een populair losloopgebied voor honden. In hun enthousiasme rennen ze het ijs op, maar het ijs is erg onbetrouwbaar. Dat bleek toen een grote hond rond het middaguur door het ijs zakte.

De brandweer werd opgeroepen voor assistentie. Twee duikers probeerde bij de hond te komen. Uiteindelijk moest een rubberboot in actie komen om bij de hond te kunnen komen. Het was toen te laat, tot groot verdriet van de omstanders en de brandweerlieden. De brandweer kwam er aan te pas om de hond uit het water te halen.

Tekst: De Gelderlander

00.JPG01.JPG02.JPG03.JPG04.JPG05.JPG06.JPG08.JPG09.JPG10.JPG24.JPG38.JPG42.JPG51.JPG59.JPG